Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з керівником обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом

Михайло Добкін зустрівся з керівником обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом

Сьогодні напередодні Дня журналіста України голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з керівником Харківського обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом та обговорив з ним низку питань, актуальних для регіону і країни в цілому. Зокрема, мова йшла про об'єктивне висвітлення у ЗМІ всіх подій, пов'язаних з проведенням в Харкові матчів Євро-2012, а також про організацію максимально відкритого для всіх політичних сил інформаційного поля в ході виборчої кампанії.

Також глава області запропонував підшукати зручне приміщення для харківського відділення спілки журналістів  в будівлі Держпрому.

«Я попрошу керівника підприємства «Держпром», щоб за символічну орендну плату було підібрано приміщення, яке вам потрібне. Після цього ми знайдемо можливість провести там ремонт. Ми шукали приміщення в центрі міста, там, де є відремонтовані площі, але вирішили, що Держпром - найцікавіша будівля, бо тут всі важливі об'єкти поруч, зручно приходити на будь-які конференції та зустрічі», - сказав глава області.

Крім того, в ході зустрічі Михайло Добкін озвучив ідею про створення в Харкові незалежного журналістського клубу, який дасть можливість журналістам з різних ЗМІ зустрічатися і обговорювати актуальні питання у прямому ефірі обласного телебачення.

«Це було б першим дієвим кроком з боку влади в бік журналістської спільноти і дало б серйозний майданчик, де журналісти могли б висловлювати свою точку зору незалежно від місця роботи, ставлення до влади, політичних партій та інших симпатій. Ми могли б у рамках обласного телебачення надавати ефірний час, і зустрічі б проходили в прямому ефірі, без цензури, щоб не виникало сумнівів у нашій щирості і бажанні працювати абсолютно з усіма. Це прибрало б певні бар'єри недовіри, які існують в нашому суспільстві сьогодні між журналістами і владою», - підкреслив глава області.

«Я думаю, що на тих зустрічах журналістів, про які ви зараз сказали, будуть озвучуватися проблеми, які на даний момент заважають суспільству. Я радий, що сьогоднішня наша з вами зустріч відбулася, і сподіваюся, що її результати принесуть користь не тільки всьому журналістському співтовариству регіону, але і всім мешканцям нашої області», - зазначив у свою чергу Олександр Голуб.