Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося відкриття пішохідного переходу на проспекті Гагаріна

Відбулося відкриття пішохідного переходу на проспекті Гагаріна

Сьогодні відбулося відкриття пішохідного переходу на проспекті Гагаріна. У заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Даний перехід з Червонозаводського району в Комінтернівський через проспект Гагаріна завжди був пов'язаний з великим ризиком для пішоходів і для інших учасників дорожнього руху. В цьому місці відбувалася велика кількість аварій. Враховуючи, що тут багато висотних будинків, знаходиться школа і дитячі садки, було прийнято рішення побудувати такого наземного переходу», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. Критий пішохідний перехід дозволить харків'янам безпечно долати дуже напружену проїжджу частину проспекту Гагаріна. Міст - унікальна конструкція прольотом 70м на висоті 8,5 м виглядає величним порталом на в'їзді в центр міста. Спорудження виконано з просторових металевих конструкцій, що спираються на монолітні залізобетонні фундаменти. Обшивка фасаду виконана з сучасних композитних матеріалів: довговічних, міцних і простих в експлуатації. Скління пішохідного переходу виконано з антивандального тонованого скла. Опалення переходу здійснюється від електричних нагрівальних приладів, що дозволить навіть взимку підтримувати температуру в переході до +10-15 С º.
Для людей з обмеженими можливостями передбачені пандуси з огорожами, а також 2 сучасних панорамних ліфта. Диспетчеризація ліфтів здійснюється за допомогою сучасних бездротових засобів зв'язку. Родзинкою пішохідного переходу є архітектурна підсвітка, яка підкреслює оригінальність даної споруди.