Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина»

У Харкові відбулося засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина»

Сьогодні в Харкові відбулося розширене засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина», в ході якого були відібрані 4 найбільш перспективних інноваційних проекти для подальшої реалізації. У засіданні взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, його заступники Юрій Сапронов та Андрій Моченков, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, а також керівники провідних вузів Харківської та Бєлгородської областей, представники промислових підприємств.

«Після невеликого проміжку часу можна говорити про те, що зроблено перші кроки з виконання доручень Президентів України та Російської Федерації, які були дані в Геленджику. Від себе і від імені свого бєлгородського колеги Євгена Савченка можу сказати слова подяки всім, хто брав безпосередню участь у заснуванні та створенні технопарку. Присутність і тут сьогодні, і у складі засновників Бєлгородського національного науково-дослідного інституту - це свідчення того, що ми виконуємо дуже важливу роботу для наших двох держав, щоб наші економічні контакти були такими ж потужними, як і дружба між нашими державами», - підкреслив у ході засідання Михайло Добкін.

В рамках засідання учасники експертної ради одноголосно проголосували за затвердження 4 інноваційних проектів. У рамках першого проекту планується створення технологічного комплексу для нанесення багатошарових зміцнюючих нанопокриттів, що дозволить значно поліпшити функціональні характеристики деталей авіаційного та енергетичного машинобудування. Другий проект передбачає організацію спільного виробництва модулів ендопротезів з біосумісних матеріалів з функціональними покриттями. Третій проект орієнтований на розробку технології та обладнання з виробництва харчових інгредієнтів на основі наноструктурних мінеральних сорбентів, а в рамках четвертого проекту планується створення Міжнародного консорціуму з організації виробництва двомоторних турбогвинтових багатоцільових літаків для місцевих повітряних ліній «Evektor EV-55 Outback».