Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Шурма звернувся до представників різних конфесій з проханням через своїх прихожан сприяти підвищенню морально-духовної культури суспільства

Ігор Шурма звернувся до представників різних конфесій з проханням через своїх прихожан сприяти підвищенню морально-духовної культури суспільства

Сьогодні відбувся круглий стіл на тему «Соціальна складова у діяльності релігійних організацій», в якому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та керівники релігійних організацій Харківщини різних конфесій. В ході круглого столу обговорювалися питання співпраці державних органів і релігійних організацій у наданні соціальних послуг тим, хто їх потребує. «Сьогодні в медицині ми засвідчуємо дуже часті факти відсутності милосердя. Можна говорити про відсутність медикаментів, про невміння застосувати ту чи іншу методику, але коли відсутнє милосердя – це ознака неправильних явищ, що розвиваються у суспільстві», – зазначив у своєму вступному слові Ігор Шурма.

За його словами, сьогодні на Харківщині є дуже складна і важка категорія людей, що перебувають у геронтологічних пансіонатах, дорослі і діти в психоневрологічних інтернатах часто не мають на кого спиратися, а у відповідних установах виховуються діти – біологічні та соціальні сиріти.

Заступник губернатора звернувся до представників різних конфесій з проханням через своїх прихожан сприяти підвищенню морального стану суспільства і моральної культури людей, що проживають сьогодні на Харківщині.

«Ми зібрали вас сьогодні, аби ви почули інформацію про ті проблеми, які не завжди залежать від грошей. Це проблеми, які є у управління соціального захисту у частині існування інтернатних закладів і пансіонатів, у системи охорони здоров’я, особливо у психіатричних лікарнях, туберкульозних та онкологічних диспансерах, у дитячих притулках. До ваших церков приходить щоразу більше людей. Ми прохаємо, щоб при спілкуванні з віруючими ви передали ту біль і тривогу, яка сьогодні є у суспільстві, щоб ви могли вплинути на своїх прихожан і унеможливити ті біди, які завдають люди самі собі», – зазначив Ігор Шурма.

Він висловив переконання, що хоча це справа не одного дня, але через 5-10 років системна робота може змінити суспільство.

«Впевнений, що наша сьогоднішня зустріч надасть новий імпульс розвитку співпраці між державою та церквою у вирішенні нагальних соціальних проблем, підвищить рівень взаємної довіри, а нужденні отримають так потрібну їм допомогу», – зазначив заступник губернатора. 

У круглому столі також брали участь керівники трьох структурних підрозділів ХОДА: начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Олена Захуцька, начальник Служби у справах дітей Тетяна Печерських та начальник Головного управління охорони здоров'я Олександр Галацан.

Теги