Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З території Харківської області вивезений запланований обсяг непридатних до використання пестицидів і отрутохімікатів

З території Харківської області вивезений запланований обсяг непридатних до використання пестицидів і отрутохімікатів

Як повідомив сьогодні начальник Державної екологічної інспекції в Харківській області Артем Георгіян, територія області очищена від непридатних до використання пестицидів та отрутохімікатів. За його інформацією, з 8 по 25 травня з території Харківської області вивезено 1070 т пестицидів та отрутохімікатів. Зокрема, 22 т з Шевченківського району, 31 т із Зміївського району, 1 т з м. Первомайського, 9 т з Кегичівського району, 28 т з Валківського району, 10 т з Золочівського району, близько 1 т з Нововодолазького району, 967 т - з території ДП «Хімпром».

За інформацією начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Романа Квартенка, на вивезення пестицидів і отрутохімікатів в 2011 р. було використано 6 млн. грн з обласного екологічного фонду та 12,5 млн.грн. з державного екологічного фонду; в 2012 році - 22 млн. з державного екологічного фонду.

«Губернатор поставив завдання, і ми спільно з Держекоінспекцією, МНС, санепідслужбою виконали її. За останні роки 2 роки з території області вивезено понад 1800 т - це говорить багато про що», - підкреслив Роман Квартенко.