Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше за роки незалежності України проведено об’єктивне опитування дітей та батьків з актуальних питань

Вперше за роки незалежності України проведено об’єктивне опитування дітей та батьків з актуальних питань

Соціологічне опитування дітей, проведене в рамках проекту «Права дітей в Україні: реалії та виклики після 20 років Незалежності», дало можливість вперше в нашій державі об’єктивно оцінити актуальні проблеми дітей, їхню думку з важливих питань. Як повідомляє прес-служба Президента України, про це заявила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О.О.Яременка Ольга Балакірєва під час презентації результатів опитування, яке проводилось інститутом на замовлення Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка.

На її думку, також важливою є можливість під час дослідження оцінити бачення батьків та експертів. Ольга Балакірєва додала, що під час опитування використовувалася технологія самостійного заповнення анкети з використанням індивідуального конверту. «Я готова довести об’єктивність отриманих даних, – зазначила вона. – У класі були присутні наші інтерв’юери, вчитель залишав клас… Ми відкривали конверти з відповідями вже в Києві і таким чином забезпечили дітям конфіденційність і можливість вільно висловити свою думку».

Ольга Балакірєва звернула увагу на те, що окреме питання стосувалося поінформованості дітей щодо запровадження в Україні посади Уповноваженого Президента з прав дитини - 53% опитаних сказали, що знають про це. Вона також підкреслила, що 36% дітей висловили своє бачення стосовно того, чим саме має займатись цей посадовець. 63% опитаних батьків також поінформовані про запровадження посади Уповноваженого Президента з прав дитини, серед експертів цей показник становить 84%. «Це дуже вагомий результат діяльності, про яку суспільство вже знає і поінформоване», – наголосила вона.