Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод імені Малишева і конструкторського бюро ім. Морозова вироблятимуть БТР-4 для Казахстану

Завод імені Малишева і конструкторського бюро ім. Морозова вироблятимуть БТР-4 для Казахстану

Україна і Казахстан підписали попередню угоду про спільне виробництво 100 бронетранспортерів на суму 150 млн.дол. Єдиними підприємствами в Україні, які здатні забезпечити розробку проектної документації та виготовлення бронетехніки, є Харківське КБ з машинобудування ім. Морозова та ДП «Завод ім.Малишева». Про це в ефірі «Радіо «Слобожанщина» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков.

За його словами, контракт між цими підприємствами і державною компанією «Укрспецекспорт» на виготовлення і поставку БТР-4 до Казахстану поки не підписаний. У той же час є попередня угода, за якою КБ з машинобудування ім.Морозова буде розробником проектно-конструкторської документації бронетранспортерів, а завод ім. Малишева займеться виготовленням та складанням БТР-4.

«У виконанні цього контракту будуть задіяні деякі інші підприємства Харківської області, зокрема, Змієва та Ізюму, які відносяться і до «Укроборонпрому», і до Міністерства оборони і виготовляють комплектуючі, у тому числі для БТР», - повідомив Андрій Моченков.

Він також зазначив, що відповідно до умов угоди тільки 10 одиниць БТР-4 будуть повністю зібрані й укомплектовані німецькими двигунами, інші 90 бронетранспортерів відправлять у вигляді машинокомплектів (вузлів, деталей, приладів) з остаточною збіркою в Казахстані.