Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Конституційна Асамблея розробляє концепцію конституційної реформи

Конституційна Асамблея розробляє концепцію конституційної реформи

Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка, Конституційна Асамблея є спеціальним допоміжним консультативно-дорадчим органом при Президентові України, і має завдання розробити концепцію конституційної реформи. Конституційна Асамблея створена указом Президента, який підписано 17 травня 2012 року. Указом затверджене положення та особовий склад Асамблеї, а окремим розпорядженням створена робоча комісія, яка буде безпосередньо працювати над окремими нормами Конституції.

«Конституційна Асамблея має завдання розробити концепцію конституційної реформи, яка буде ухвалюватися, як і належить, Верховною Радою у відповідності із певними технологіями проходження Основного Закону», – підкреслив Олександр Бандурка.

На його думку, окремі положення Конституції можна розглядати шляхом референдуму чи всенародного обговорення, але питання розподілу повноважень, компетенції, статусу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні розробляти спеціалісти – юристи, політики, законодавці – ті, хто розуміється на законотворчості та державотворенні.

Олександр Бандурка повідомив, що у складі Асамблеї 91 особа, переважно вчені, але є ряд представників як політичних партій, так і громадських організацій.