Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В регіоні спостерігається позитивна тенденція зменшення смертності від гострого інфаркту міокарда

В регіоні спостерігається позитивна тенденція зменшення смертності від гострого інфаркту міокарда

Як зазначив заступник голови Харківськоі облдержадміністрації Ігор Шурма, в області третій рік поспіль впроваджується система дистанційної передачі електрокардіограм «Телекард». Цими приладами були оснащено понад 300 підрозділів первинної ланки медичної допомоги районів області. Кількість переданих дистанційно та проконсультованих кардіограм (понад 4 тис. досліджень) збільшилась впродовж 2011 року у 19 разів проти показників 2010 року. Виявлення інфаркту міокарда в області зросло у 2011 р на 7,2 %, що є безпосереднім результатом удосконалення якості та достовірності діагностики.  

«Розвиток серцево-судинної хірургії в Харківській області забезпечується, у тому числі, шляхом оснащення спеціалізованих закладів та відділень сучасним медичним обладнанням, необхідним для діагностики та лікування хвороб системи кровообігу, впровадження інтервенційної медицини.

Велика увага приділяється удосконаленню служби швидкої медичної допомоги, враховуючи важливість своєчасного прибуття до хворого та екстреної його доставки до відповідних стаціонарних підрозділів. За останні роки в регіоні спостерігається позитивна тенденція зменшення смертності від гострого інфаркту міокарда, що зумовлено скороченням часу госпіталізації, інформаційним заходам щодо своєчасного звернення хворих за медичною допомогою, впровадженням стандартів з діагностики та лікування цієї хвороби, адекватним та обґрунтованим відбором пацієнтів для кардіохірургічної допомоги фахівцями кардіологічної служби», - підкреслив Ігор Шурма.

 

Теги