Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася XX міжнародна конференція серцево-судинних хірургів України «Актуальні питання серцево-судинної хірургії»

У Харкові відбулася XX міжнародна конференція серцево-судинних хірургів України «Актуальні питання серцево-судинної хірургії»

Минулого тижня у Харкові відбулася XX міжнародна конференція України «Актуальні питання серцево-судинної хірургії». Участь у конференції взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. В ході конференції були заслухані та обговорені тематичні доповіді з основних напрямів та проблем кардіології та кардіохірургії, у тому числі, лікування ішемічної хвороби серця, патології клапанного апарату серця, великих судин, допомога при тромбоемболії легеневої артерії при гострих коронарних станах, лікування складних вроджених вад серця, порушення серцевого ритму та ін.

«За багатьма базовими показниками здоров'я населення, а саме поширеністю хвороб, загальною та передчасною смертністю, інвалідністю, тимчасовою втратою працездатності, хвороби системи кровообігу посідають провідні місця як в цілому в Україні, так і в Харківській області. На даний час, на жаль, зберігається стійка тенденція щодо подальшого зростання поширеності та захворюваності населення від хвороб системи кровообігу. Щорічно в регіоні вперше реєструється понад 150 тис. випадків захворювання системи кровообігу.

За цих умов робота кардіологічної та кардіохірургічної служб орієнтована на подальше удосконалення і розвиток спеціалізованої медичної допомоги хворим з серцево-судинною патологією, наближення її до сільського населення, забезпечення пріоритетного розвитку первинної та вторинної профілактики хвороб системи кровообігу, впровадження стандартів надання допомоги кардіологічним хворим», - зазначив Ігор Шурма.