Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна готова до проведення європейського футбольного чемпіонату Євро-2012 практично на 100%. Борис Колесніков (доповнено)

Україна готова до проведення європейського футбольного чемпіонату Євро-2012 практично на 100%. Борис Колесніков (доповнено)

Україна готова до проведення європейського футбольного чемпіонату Євро-2012 практично на 100%. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури Борис Колесніков в інтерв'ю «Комерсант-Україна». «В цілому я оцінюю ступінь готовності на 99,9%. Зокрема, мене хвилює траса Київ – Житомир, яку ми ще добудовуємо. Дасть Бог, погода буде хороша, і ми встигнемо. Там зараз замінюється покриття, здійснюється виведення на першу категорію, що дозволяє організувати чотирисмуговий рух», – зазначив він. Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, основні дороги Харківщини практично готові до прийому гостей Євро-2012. «Найближчим часом ми завершимо реконструкцію ділянки дороги Київ – Харків – Довжанський від Харкова до кордону з Полтавською областю, і Харківщина зустріне футбольних уболівальників дорогами європейської якості. Якщо ми зараз беремося за ділянку дороги, то виконуємо роботу так, щоб туди не потрібно було повертатися. У нас сьогодні немає ям, колій на дорогах, не продавлюється асфальт. Це говорить про те, що під час ремонту все було зроблено якісно, за сучасними технологіями і на найвищому рівні», – підкреслив він.

За словами першого заступника губернатора, в рамках виконання «Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу», ремонтно-будівельні роботи були виконані на ряді найбільш значущих автомобільних доріг Харківщини.

Зокрема, в 2010 році завершена реконструкція окружної дороги навколо міста – повністю замінено покриття і нанесена нова розмітка на 82,7 км дороги, розширена проїжджа частина на ряді ділянок. Загальна вартість робіт склала 584,87 млн. грн.

У кілька етапів проводився ремонт автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський. Реконструйовано 10 км траси від с. Пісочин до сел. Комунар, 28,5 км від м. Харків до до міжнародного пункту пропуску «Гоптівка» і ділянка 4,6 км в Балаклійському районі біля с. Бригадирівка. Повністю відремонтовано міст через річку Сіверський Донець в Чугуївському районі (12 млн. грн.), а також ділянка під'їзної дороги до навчально-тренувальної бази «Металіст» в районі с. Бабаї.

 В даний час триває реконструкція відрізка дороги від сел. Комунар до кордону з Полтавською областю. Станом на 25 травня готові 56 з 66 км дороги. Як зазначив Валентин Дулуб, після того, як Агенція автомобільних доріг остаточно ухвалила рішення про розширення проїжджої частини на всіх ділянках до 12 м – європейського стандарту – обсяг робіт збільшився на 32% від запланованого раніше. Сумарно такі роботи необхідно виконати на приблизно 32 км траси, розширення складе від 0,5 до 5 м. Ці роботи будуть завершені до початку матчів Євро-2012, як і було заплановано.