Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбувся X міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта»

В Харкові відбувся X міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта»

В Харкові 26 травня відбувся X міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта». В ньому взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, провідні українські та іноземні спеціалісти. «Це стало вже доброю традицією - щорік наприкінці травня збиратися у Харкові провідним фахівцям з вертебрології, нейрохірургії різних країн світу, щоб поділитися своїми здобутками, обговорити нові ідеї, розповісти про свої досягнення. Питання хірургічного лікування хворих з дегенеративними захворюваннями хребта з кожним роком набувають все більшого значення в зв'язку з поширенням і збільшенням тяжкості цієї патології, що негативно впливає на показники здоров'я населення. Тому робота симпозіуму привертає до себе увагу всіх ортопедів-травматологів, вертебрологів, нейрохірургів, неврологів», - зазначив Ігор Шурма, відкриваючи симпозіум.

В ході засідання були заслухані та обговорені тематичні доповіді з питань використання малоінвазивної та інструментальної хірургії у лікуванні захворювань та пошкоджень хребта, сучасних методів лікування сколіотичної деформації хребта та дегенеративних захворювань хребта, розробки нових міжхребцевих імплантатів для профілактики нестабільності при захворюваннях хребта, сучасних методів біотехнології та їх застосування в хірургії хребта.

Довідка. В Харківській області зареєстровано більше 115 тис. випадків захворювань населення на різні захворювання хребта, майже 10 тис. хворих страждає на ураження міжхребцевих дисків. За даними профілактичних оглядів у Харківській області у 2011 р. було виявлено 4545 дітей із різними формами сколіозу.

Харківська облдержадміністрація спільно з Інститутом патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенко АМН України розробила та активно впроваджує в життя обласну програму «Лікування сколіозу у дітей», яка розрахована на 2010 - 2015 рр. з метою проведення своєчасної діагностики та лікування дітей з різними формами сколіозу. Ряд фірм вирішили допомогти таким дітям і у 2011 р. подарували Харкову набори інструментів та конструкцій для лікування сколіотичних деформацій хребта у дітей і підлітків. Щороку в умовах Інституту оперується від 70 до 100 дітей, що дає можливість повернути дітлахам, хворим на сколіоз, здоров'я і довге щасливе життя.