Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Шурма зустрівся Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном

Ігор Шурма зустрівся Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма зустрівся з архієпископом Римсько-католицької церкви, ватиканським дипломатом, Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном, який вперше прибув на Слобожанщину. Візит відбувся у рамках проведення І Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна і від себе особисто радий вітати Вас на гостинній Слобожанській землі! Для нас є великою честю зустрітися з Вами! На Харківщині склалися добрі взаємини з Римсько-католицькою церквою. Вірю, що Ваш візит сприятиме подальшому налагодженню діалогу на засадах взаємоповаги між церквами різних конфесій та владою», - зазначив в ході зустрічі Ігор Шурма.

За його словами, громади Римсько-католицької церкви в нашому регіоні здійснюють велику соціальну роботу - годують та надають першу медичну допомогу, одяг, взуття безпритульним, проводять активну роботу з дітьми вулиці, забезпечують їх одягом, взуттям, їжею.

Ігор Шурма також зазначив, що з призначенням Владики Мар'яна єпископом на харківську кафедру релігійне життя католиків м.Харкова та області стало більш наповненим. Завдяки його зусиллям було завершено відновлення собору Успіння Пріснодіви Марії, розпочато будівництво резиденції для єпископа, значно поліпшилися стосунки Римсько-католицької церкви з релігійними громадами інших віросповідань області.

«У Харківському регіоні створені надійні умови для відродження і розвитку релігійно-духовного життя, які базуються на дотриманні принципів свободи совісті, толерантності і взаємоповаги в міжконфесійних та міжнаціональних відносинах. Вірю, що Римсько-католицька церква рік за роком вписуватиме нові сторінки у життя регіону добрими справами, доброчинним та милосердним служінням людям, щоденним пастирським словом, яке пробуджує любов до ближнього», - підкреслив Ігор Шурма.

«Влада Харківщини працює для того, щоб допомагати релігійним громадам, і ми ніколи не чуємо поганих вістей з Харкова. Ми не є чужинцями у всьому світі, і особливо ми це відчуваємо у Харкові. Особисто від себе хочу подякувати за все, що влада зробила для Римсько-католицької громади на Харківщині», - зазначив Томас Едвард Галліксон.

Довідка. На території Харківської області мешкає близько 5 тис. римо-католиків, діє 6 релігійних громад, 5 монастирів, 2 місії, 2 братства. При релігійних громадах діють 3 недільні школи.