Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область – лідер України з організації та виробництва дитячого харчування. Михайло Добкін

Харківська область – лідер України з організації та виробництва дитячого харчування. Михайло Добкін

Сьогодні в Києві відбулася Рада регіонів, де в числі інших було розглянуте питання якості та безпеки продуктів харчування, ліків і товарів дитячого асортименту. В ході засідання голова ХОДА Михайло Добкін представив систему організації дитячого харчування, яка діє на Харківщині. «Дуже приємно, що Харківська область названа однією з кращих в Україні по організації якісного харчування для наших малюків. У ході Ради регіонів було відзначено, у нас працює одна з кращих в Україні фабрик-кухонь і створено мережу пунктів видачі дитячого харчування. Продукція, яку виробляє харківське підприємство, виготовляється з екологічно чистої сировини і відповідає всім європейським стандартам», – підкреслив губернатор.  

Довідка.
Комунальне підприємство "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» – це сучасне високотехнологічне потужне виробництво, можливості якого складають 28,7 тис. порцій дитячого харчування на добу. У Харківській області діє 83 пункти видачі дитячого харчування та готову продукцію щодня отримує більш ніж 16,5 тисяч дітей районів області та міста Харкова.

На комунальному підприємстві виробляється 14 різних найменувань продуктів дитячого харчування. Дитяче харчування виготовляється з екологічно чистої сировини, не містить консервантів, загусників і стабілізаторів. Термін зберігання готової продукції – від 24 до 48 годин.