Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 - 2012 роках в Харківській області не було зафіксовано випадків захворювання людей на сказ

У 2011 - 2012 роках в Харківській області не було зафіксовано випадків захворювання людей на сказ

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник головного державного санітарного лікаря Харківської облСЕС Тетяна Тонкошкур, в останні роки на Харківщині не фіксувалися випадки захворювання людей на сказ. «У 2011 році було зареєстровано 6 випадків захворювання в країні, всі хворі, на жаль, померли. У Харківській області випадків захворюваності серед людей зареєстровано не було, але рівень захворюваності серед тварин був досить високим. З початку поточного року відзначається стабілізація епізоотичної ситуації - за 4 місяці 2012 року зареєстровано 11 випадків сказу серед тварин проти 30 за аналогічний період попереднього року. Всі вони були зафіксовані в районах області, в місті Харкові випадків сказу серед тварин не було», - повідомила вона.

За словами Тетяни Тонкошкур, у 2011 році на Харківщині за медичною допомогою у зв'язку з укусом тварин звернулося близько 6 тисяч осіб. Понад 35% з них були покусані бездомними тваринами.

«На жаль, досить високий показник укусів бездомними тваринами. Зокрема, у нас по області він становить 36 - 37%, а по місту Харкову він ще вище - понад 52%. Якщо укус здійснено твариною, за якою можна встановити спостереження, - то це вже половина успіху. Тоді можна визначити, чи потрібен людині курс антирабічного лікування, але якщо тварина бродяча, то найчастіше призначається відповідна терапія», - повідомила Тетяна Тонкошкур.