Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському районі відкрилась книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

У Харківському районі відкрилась книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці — районам області», ініціатором якої є голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, третій рік поспіль наближає книгу до пересічного читача. До кінця травня виставка-ярмарок працюватиме в м. Мерефа Харківського району. На її відкриття прибули Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, начальник відділу культури Харківської райдержадміністрації Вікторія Пономаренко, головний спеціаліст управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Олена Короленко, бібліотечні працівники міста Мерефи і Харківського району, представники громадськості, учні місцевих навчальних закладів, пересічні городяни.

У вітальному слові Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов зазначив, що не випадково в Харківському районі виставку-ярмарок було вирішено розмістити саме в Мерефі. «Це не лише найбільший і найдинамічніший населений пункт передмістя Харкова, а ще й «читаюче місто», адже третина його населення — це інтелігенція, студентська молодь, школярі, які завжди тягнулися до книг, черпаючи з них знання, досвід, просвітництво», – зазначив він.

Вітаючи присутніх з відкриттям пересувної виставки-ярмарку в Мерефі, головний спеціаліст управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Олена Короленко звернула увагу на те, що за статистичними даними сьогодні на Харківщині видається фактично кожна шоста українська книжка.

«Скажімо, в 2011 році в Україні було видано 22 тисячі найменувань книг загальним тиражем понад 40 млн екземплярів. А на Харківщині минулого року видали 3,5 тисяч найменувань різноманітної літератури загальним тиражем понад 12 млн. екз. Правда, далеко не всі мешканці нашої області мають змогу долучитися до нових книжок, виданих місцевими видавництвами. Тому книжкові виставки-ярмарки поступово заповнюють цю прогалину», – підкреслила вона.

Від імені організаторів проекту, Олена Короленко передала комплекти книг найрізноманітнішої тематики завідуючим Мереф’янських бібліотек для дорослих та дітей, а також представнику ЦРБ Харківського району. Завершилася урочиста частина імпровізованими міні-вікторинами на тему творів української та російської класики, найактивнішим учасникам якої вручили пам’ятні призи.

В експозиції були представлені книги найпотужніших харківських видавництв «Фоліо», «Ранок», «Основа», «Клініком», донецького видавництва «Бао» та київського «Арій». Російська Федерація представлена видавництвами «АСТ», «Ексмо» та «Росмен».