Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 4 місяці 2012 року інфекційна захворюваність на Харківщині знизилась майже на 25%

За 4 місяці 2012 року інфекційна захворюваність на Харківщині знизилась майже на 25%

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник головного державного санітарного лікаря Харківської облСЕС Тетяна Тонкошкур, за 4 місяці 2012 року загальна інфекційна захворюваність у Харківській області знизилась на 24,7 %: зареєстровано 72 958 випадків проти 97 397 за аналогічний період минулого року. «Своєчасне проведення комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів санепідслужбою сумісно з фахівцями лікувально-профілактичних закладів дозволило контролювати епідситуацію з інфекційної захворюваності та не допустити групових захворювань, спалахів в організованих колективах та серед населення області», - зазначила вона.

За словами Тетяни Тонкошкур, впродовж останніх років спостерігається зниження захворюваності на гострий вірусний гепатит А, зокрема, у поточному році – на 22,4%.

У той же час захворюваність кашлюком порівняно з минулим роком зросла у 2,3 рази, також в області, як і в цілому в Україні, відмічається ріст захворюваності кором, всього зареєстровано 88 випадків. Як зазначила Тетяна Тонкошкур, перші захворювання на кір в області були пов’язані з відвідуванням західних регіонів України, де реєструвався підвищений рівень захворюваності.