Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Колекція Кримського історичного музею LA RICHESSE в Харкові

Колекція Кримського історичного музею LA RICHESSE в Харкові

У рамках Днів Криму у Харкові 29 травня об 11.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) відбудеться відкриття виставки Кримського історичного музею LA RICHESSE і сучасних художників Криму за участю Міністра курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександра Лієва. Основне наповнення експозиції -  репродукції гравюр, книг і карт XVI-XX ст., фотографії з історії Криму і Кримського ханства і картини сучасних кримських художників.

Довідка.
Кримський історичний музей LA RICHESSE знаходиться на території історико-культурного комплексу «Девлет-Сарай» у м. Бахчисарай. Його колекція нараховує понад 1,5 тис. оригіналів найцінніших експонатів XIII-XX ст., Придбаних засновником музею Гулівер Альтіним в 35 країнах світу. До його складу входять:
Музей картографії та топонімії Криму ім. Ахмеда Киримі - унікальне зібрання кримських, османських, європейських і американських географічних карт XVI-XX ст. із зображенням Кримського півострова;
Музей «Девлет» (держава) - книги і манускрипти праць кримських учених, богословів, істориків, поетів і мандрівників XIV-XIX ст.;
Музей «Міллет» (народ) - збори літографій європейських художників з краєвидами Криму і його жителів, зібрання предметів побуту, елементи костюма та прикраси, галерея мальовничих видів кримських міст і сіл.
Музей «Джумхурієт» (республіка) - збори книжкових раритетів, документів, фотографій і предметів побуту, присвячене історії Криму 1917-1944 рр..
Галерея «Унутма» - цикл картин відомого кримського художника Р.Емінова, що відображає трагедію насильницького виселення кримських татар в травні 1944 р.