Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віктор Янукович поставить Конституційній Асамблеї конкретні завдання і терміни

Віктор Янукович поставить Конституційній Асамблеї конкретні завдання і терміни

Конституційна Асамблея розпочала роботу у групах, які виробляють своє бачення змін і доповнень до майбутнього Основного Закону України. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції член Асамблеї, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександра Бандурка. За його словами, найближчим часом Президент України Віктор Янукович збере Конституційну Асамблею і поставить конкретні завдання з термінів і напрямів роботи. Організаційні моменти буде курирувати голова Асамблеї, колишній президент України Леонід Кравчук. Асамблея буде працювати в декількох напрямках: узагальнення практики конституційних процесів закордонних країн, аналіз поточної ситуації і потреб України і чітке розмежування компетенції і повноважень різних гілок і рівнів влади.

На думку Олександра Бандурки, є потреба посилити функції і повноваження органів місцевого самоврядування та передати їм всю повноту вирішення людських проблем і потреб на місці, а також врегулювати взаємовідносини двох інституцій – адміністрацій і рад, котрі виконують делеговані повноваження один одного.

«За змістом, значенням та історико-правовим впливом це буде нова Конституція. Однак як усякий закон виростає на певній правовій базі, так і нова Конституція буде розроблятися на основі чинної. Сказати, що до чинної Конституції будуть просто внесені зміни і доповнення – це все одно що взяти поношений костюм і почати латати його. Скільки б ми не здавали його в хімчистку, не пришивали гудзики – костюм так і буде старим», – висловив своє бачення Олександр Бандурка.