Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Приймання та зберігання зерна в Харківській області можуть здійснювати 58 хлібоприймальних підприємств

Приймання та зберігання зерна в Харківській області можуть здійснювати 58 хлібоприймальних підприємств

Приймання та зберігання зерна в Харківській області можуть здійснювати 58 хлібоприймальних підприємств загальною потужністю 2,3 млн. тонн зерна. Станом на 22 травня із загальної кількості хлібоприймальних підприємств сертифікат відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки має 41 підприємство. Про це сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив заступник начальника Головного управління агропромислового облдержадміністрації розвитку Павло Клімов.

За його словами, сертифіковані підприємства мають дозволи від відповідних органів на статутні види діяльності. Їх виробничі об’єкти, машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки сертифіковані і мають юридичне право працювати з зерном та продуктами його переробки.

На даний час хлібоприймальні підприємства області здійснюють підготовку матеріально технічної бази для приймання зерна нового врожаю. Згідно інформації Державної інспекції сільського господарства у Харківській області у червні буде здійснено комісійні перевірки готовності хлібоприймальних підприємств для приймання зерна нового врожаю.

Теги