Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області здійснюється щоденне патрулювання і спостереження за лісовими насадженнями з метою недопущення виникнення пожеж

В області здійснюється щоденне патрулювання і спостереження за лісовими насадженнями з метою недопущення виникнення пожеж

Як повідомив в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко, пожежонебезпечний період цього року розпочато з 19 березня. З метою підготовки підвідомчих підприємств до нього проведено низку заходів. Зокрема, підсумки пожежонебезпечного періоду 2011 року розглянуто на колегії обласного управління. За його результатами опрацьовано заходи з підготовки підпорядкованих підприємств до пожежонебезпечного періоду 2012 року. Забезпечується виконання профілактичних протипожежних заходів, організовано роботу пожежно-сторожової та диспетчерської служб. Організовано роботу 36 спеціалізованих лісових пожежних станцій. Здійснюється щоденне патрулювання лісових насаджень працівниками державної лісової охорони, спостереження за лісовими насадженнями пожежними спостерігачами.

Проведено огляд технічного стану пожежних автомобілів, протипожежного інвентарю та обладнання. Всі 52 пожежних автомобілі, 5 пожежних модулів утримуються в справному стані.

Для нагляду за пожежною ситуацією в лісових масивах області створено розгалужену мережу пожежно-спостережних пунктів, які забезпечені засобами зв’язку, нагляду за лісовими масивами, необхідною документацією. Всього облаштовано 38 пожежно-спостережних пунктів, в тому числі 27 веж, з яких на 7 встановлено телевізійні установки.

Для забезпечення потреб пожежогасіння в підпорядкованих лісових насадженнях облаштовано 150 площадок для забору води та штучних водойм. На територіях інших користувачів визначено та пристосовано для заправки пожежних автомобілів 151 вододжерело.

Протягом 2012 року проведено наступні профілактичні протипожежні заходи: проведено 907 профілактичних лісоохоронних рейдів; виявлено 137 порушників правил пожежної безпеки в лісах, на винних накладено 3 тис. грн. штрафів; облаштовано 2 тис. км. нових протипожежних мінералізованих смуг, пройдено 7 тис. км. догляду за існуючими мінералізованими смугами; перекрито 1014 позапланових доріг; встановлено 539 плакатів, бігбордів на протипожежну тематику; проведено 117 виступів в засобах масової інформації; з відпочиваючими та населенням проведено 548 лекцій та бесід.

Довідка. Розпорядженням голови облдержадміністрації від 10 квітня 2012 року № 209 «Про заборону відвідування населенням хвойних лісів і в’їзду до лісів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки протягом 2012 року» введена заборона на відвідування хвойних лісів при встановленні високої пожежної небезпеки.