Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся VIII обласний благодійний дитячо-юнацький фестиваль «Рибалки проти наркотиків»

Відбувся VIII обласний благодійний дитячо-юнацький фестиваль «Рибалки проти наркотиків»

В сел. Безлюдівка Харківської області 20 травня відбувся VIII обласний благодійний дитячо-юнацький фестиваль «Рибалки проти наркотиків». У фестивалі взяли участь вихованці обласних закладів соціального захисту для дітей, а також діти з родин рибалок. Захід був організований Обласною спінінговою лігою при підтримці служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Під час заходу діти мали можливість у складі сімей рибалок, спонсорів відчути ауру справжньої сім'ї, де панує повага, підтримка, батьківська турбота. Діти взяли участь у міні-гонках на автомобілях, а також мали можливість покататися на човнах. Спонсори пригостили дітей солодощами, польової кашею, яка була приготовлена на узбережжі водосховища. На згадку кожна дитина отримала подарунки, медалі учасників заходу, дипломи.

«Цей захід – одна зі складових системної роботи з попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, протиправних проявів за участю дітей, яка проводиться в області. Протягом останніх трьох років спостерігається постійна позитивна динаміка стосовно фактів перебування дітей в умовах вулиці, кількості дітей, які влаштовуються та перебувають у таких закладах соціального захисту, як притулки та центри соціально-психологічної реабілітації; зменшується кількість дітей, які затримуються під час проведення профілактичних заходів «Діти вулиці». Такі заходи, як фестиваль «Рибалки проти наркотиків», спрямовані в першу чергу на те, щоб змінити в свідомості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ставлення та уяву про родинне життя», - зазначив Ігор Шурма.

Теги