Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти-сироти з Харківського району обстежені та проліковані в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків НАМН України

Діти-сироти з Харківського району обстежені та проліковані в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків НАМН України

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях Харківського району, обстежені в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України. З них 33 дитини були проліковані в умовах стаціонару цього ж закладу. «Обстеження та лікування дітей в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків є результатом дії договору соціального партнерства, укладеного між облдержадміністрацією та Інститутом», - зазначив Ігор Шурма.

За його інформацією, із загальної кількості дітей, які знаходилися на обстеженні, 38 (57%) мають поєднану патологію, тобто у них встановлено 2-3 хвороби. В цілому, серед виявленої патології на першому місці захворювання органів травлення - 22 дитини; диспластична кардіопатія - 19 дітей; захворювання нервової системи та психічні розлади - 10 дітей.

Ігор Шурма також повідомив, що з 21 травня розпочато поглиблений огляд дітей Краснокутського району, на території якого в умовах дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей виховується найбільша в області кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - 65 вихованців.

Теги