Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нам цікавий досвід будь-якої держави, яка досягає серйозних результатів в певній сфері. Михайло Добкін

Нам цікавий досвід будь-якої держави, яка досягає серйозних результатів в певній сфері. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщина готова переймати досвід будь-якої держави, регіону або співдружності держав, яким вдалося досягти значних успіхів у будь-якій сфері. У зв'язку з цим розвиток і зміцнення дипломатичних зв'язків - це важлива складова роботи керівництва області. Зокрема, останнім часом відбулися зустрічі глави області з Президентом Литовської республіки Даля Грібаускайте, з делегацією Посольства Ісламської Республіки Афганістан в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Фазілем Фазлуррахманом та делегацією Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Нам цікавий досвід будь-якої держави, яка досягає серйозних результатів в певній сфері, особливо в економіці. Під час зустрічі з пані Президентом Литовської республіки ми торкнулися аспектів торгового обороту між Литвою і Харківською областю і домовилися докласти максимальних зусиль, щоб розширити перелік товарів для реалізації їх на ринках наших територій і сприяти просуванню українського бізнесу на литовські ринки і литовського бізнесу на ринку України. Якщо говорити про зустріч з делегацією з Афганістану, то в першу чергу ми хотіли презентувати ряд наших товарів, які зарекомендували себе на східних ринках і є конкурентоспроможними. Це і техніка Харківського тракторного заводу, і продукція бісквітної фабрики, а також багатьох харківських підприємств, які вже давно змогли завоювати стійкі позиції на ринку ряду сусідніх з Афганістаном держав», - повідомив глава області.

За словами Михайла Добкіна, мета кожної зустрічі - налагодити взаєморозуміння сторін, яке стало б відправною точкою для зміцнення економічних і культурних зв'язків. Зокрема, в ході зустрічі з делегацією Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи однією з тем для бесіди стала політична ситуація в Україні.

«На зустрічі з представниками Ради Європи ми обговорювали більшою мірою політичну ситуацію, хоча зачіпали і соціальний, і економічний аспекти. Зокрема, в ході зустрічі гостям було наочно продемонстровано наше бажання в першу чергу розвивати економічні відносини, ділитися нашою культурною спадщиною, приймати від них все те, що дорого їм, і вони хочуть презентувати іншим народам і державам. Як мені здається, після нашої зустрічі думка європейських колег про Харківську область була вже трохи іншою, ніж після зустрічі з представниками опозиційних сил, правозахисними організаціями і деякими харківськими журналістами», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги