Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина бере участь у проекті створення національної освітньої інформаційної мережі «Відкритий світ»

Харківщина бере участь у проекті створення національної освітньої інформаційної мережі «Відкритий світ»

«Національний проект «Відкритий світ» передбачає створення мережі передачі даних 4G, в рамках якої школи отримають доступ до інформаційних ресурсів і ту технологію, яка дозволить готувати фахівців завтрашнього дня. Національні проекти, які ініціювало Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, орієнтовані на залучення зовнішніх інвестицій. Тому ті електронні підручники, які заплановані в рамках національного проекту «Відкритий світ», готуються самими викладачами, ініціативними групами, школами», – повідомив сьогодні на прес-конференції директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка.

За його словами, вже розроблено цілий ряд пропозицій, з яких агентство зможе відібрати найкращі і почати фінансування створення підручників за даною технологією. Харківська область також бере участь в даному проекті: проблемою займаються школи, вузи і цілий ряд підприємств і організацій.

Зокрема, Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» створив так званий «електронний щоденник», що дозволяє контролювати хід навчального процесу дистанційно через Інтернет. Ще один приклад – створення системи дистанційного навчання, яким займається ХНУРЕ.

«Сьогодні Харків лідер в наборі студентів-очників, а коли система 4G буде працювати в повній мірі, не кожен захоче їхати до міста і витрачати кошти на дороге очне навчання та проживання в мегаполісі. Багато будуть залишатися вдома, в рідних пенатах, отримуючи доступ до освіти через Інтернет. Тому нам, харків'янам, потрібно потурбуватися про створення таких масштабних мультимедійних курсів», – підкреслив Олександр Дудка.