Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переможці Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» отримають максимальну інформаційну підтримку

Переможці Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» отримають максимальну інформаційну підтримку

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, для проектів, які стануть переможцями Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи», будуть створені максимально комфортні інформаційні умови, які дозволять кожному перспективному проекту знайти свого інвестора. У першу чергу мова йде про компанії-учасниці Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», в рамках якого відбудеться нагородження переможців конкурсу.

«Ми сподіваємося, що проектами-переможцями зацікавляться учасники нашого Міжнародного бізнес-форуму. Ми постараємося створити такі умови на цьому форумі, щоб зацікавлені сторони знайшли одна одну і приступили до реалізації проектів бажано на території Харківської області. Ми будемо популяризувати переможців через форум, через інформаційні матеріали, будемо розміщувати результати конкурсу на сайті обласної адміністрації, сайті конкурсу. Учасники конкурсу потраплять на форум, і там у них буде можливість показати свої проекти. Ми зробимо спеціальну виставку проектів, офіційне нагородження переможців в рамках форуму, і я впевнений, що на них звернуть увагу, тим більше, що ми доведемо кожен проект до того стану, коли він буде складати реальний економічний інтерес для інвестора», - підкреслив Сергій Авершин.

За його словами, конкурс в першу чергу орієнтований на талановиту молодь, у якої немає можливості самостійно заявити про себе і знайти фінансування для реалізації своїх ідей.

«У 2011 році був виявлений серйозний інтерес до цього конкурсу, особливо з боку студентів, і це дуже приємно, тому що ми націлені в основному на студентів, на молодь, у якої маса ідей, але немає можливості їх реалізувати. У той же час інвестор, який приходить на нову територію, часто стикається не тільки з проблемами, пов'язаними з регуляторним середовищем, але і з проблемою відсутності ідей, проектів для реалізації можливостей інвестора. У людини є гроші, і вона, приїжджаючи на територію держави, хоче бачити, які існують ідеї в певних напрямках, де можна отримати економічний результат», - зазначив Сергій Авершин.