Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові кількість учасників в арт-пленері з нагоди 151-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка стала рекордною для України

В Харкові кількість учасників в арт-пленері з нагоди 151-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка стала рекордною для України

Художній пленер біля пам'ятника Тарасу Шевченку на вул. Сумській відбувся 20 травня, з нагоди 151-ї річниці перепоховання видатного поета та громадського діяча. Всього в заході взяли участь 345 чоловік. Така кількість учасників стала рекордною для країни. Представник Книги рекордів України офіційно зафіксував це досягнення.

Організатори арт-пленеру запропонували художникам зобразити у своїх роботах монумент Тарасові Шевченку. За підсумками конкурсу визначили переможців. У номінації «За найкращу живописну роботу» перше місце посіла учениця Харківської дитячої художньої школи ім. І. Ю. Рєпіна Ірина Водолажченко, «За найкращу графічну роботу» - вихованка Харківської художньої школи №2 ім. П. Левченка Анна Трубіцина, «Наймолодший учасник» - 6-річний Мурат Байрашев, «Майстер та його учні» (педагог, який залучив найбільше учнів) - викладач Харківського художнього училища Вікторія Жугар, а приз глядацьких симпатій виборов студент Харківської державної академії дизайну і мистецтв Влас Бєлов.

Переможці арт-пленеру отримали грошові та цінні призи.

До журі конкурсу увійшли голова Харківської організації Національної спілки художників України Віктор Ковтун, головний художник Харкова Світлана Дуденко, скульптор Олександр Рідний та ін.