Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентин Дулуб взяв участь в урочистостях з нагоди святкування Дня Європи в Харкові

Валентин Дулуб взяв участь в урочистостях з нагоди святкування Дня Європи в Харкові

Сьогодні в саду імені Т.Г.Шевченка на майданчику поруч з Харківським національним театром опери та балету з нагоди святкування Дня Європи в Харківській області відбулося урочисте відкриття «Європейського містечка», організованого Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Харківською міською радою у співпраці з дипломатичними установами, акредитованими в Харкові, та за активної участі громадських організацій Харківщини. У заході взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, консул Генерального консульства Республіки Польща в Харкові Богумил Селерський та начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Валентин Дулуб від імені губернатора Харківської області привітав всіх присутніх на відкритті «Європейського містечка» з Днем Європи.

«Харків не випадково 10-й рік святкує це чудове свято, тому що Харків - це цивілізоване європейське місто, в яке вкладаються іноземні інвестиції, яке з задоволенням приймає всіх гостей з Європи. На сьогоднішній день Харківська область пишається тим, що всі народності, які проживають на території регіону, знаходять взаєморозуміння між собою. Ми дружили, дружимо і будемо дружити з усіма народами Європи», - сказав Валентин Дулуб.

«Харків дійсно є центром не тільки культури і науки, а й центром людських добрих відносин. Я думаю, що все наше життя ми повинні присвятити тому, щоб жити в дружбі у великій європейській демократичній сім'ї», - додав Сергій Семенов.

Заходи з нагоди святкування Дня Європи проводяться з метою ознайомлення широкого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, обміну поглядами стосовно євроінтеграційного курсу України, формування сучасного сприйняття громадянами європейського культурного надбання та визначення місця української історичної та культурної спадщини в Європі.