Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

20 травня в центрі Харкова відкриється «Європейське містечко»

20 травня в центрі Харкова відкриється «Європейське містечко»

18 - 20 травня Харківщина вдесяте відзначить День Європи. У рамках святкувань заплановано ряд заходів, серед яких - відкриття «Європейського містечка» в саду імені Шевченка. Про це сьогодні в ході прес-конференції розповіла заступник начальника відділу міжнародних відносин та протоколу ХОДА Маргарита Камаса. «Ми залучили до участі європейські клуби, і в рамках містечка будуть представлені різні країни ЄС, візьмуть участь харківські національні товариства - польське, грецьке, а також французький інститут, розміщений в Харкові. Буде цікава культурна програма. Сам захід почнеться о 12.00, і протягом двох годин можна буде ознайомитися з експозиціями, підготовленими його учасниками. О 14.00 відбудеться церемонія урочистого відкриття «Європейського містечка», і до 17.00 харків'яни зможуть подивитися концертну програму «Музична подорож по Європі», яка розпочнеться на центральній алеї саду імені Шевченка о 15.30», - розповіла вона.

За словами Маргарити Камаси, в рамках «Європейського містечка» працюватимуть експозиції різних країн, які познайомлять гостей свята з історією, культурою та традиціями Великобританії, Франції, Польщі, Данії, Німеччини, Італії, Греції та інших країн. Також харків'яни зможуть взяти участь у мовних конкурсах і вікторинах. Крім цього в рамках роботи стенду Харківської обласної бібліотеки юнацтва з експозицією літератури на європейську тематику будуть проводитися конкурси та вікторини на тему «Що ви знаєте про Європу?». Також в рамках «Європейського містечка» буде представлена ​​підготовка Харківщини до Євро-2012. Концертна програма складатиметься з виступів національних колективів, а також переможців різних музичних і хореографічних конкурсів.

Сьогодні в рамках святкування Дня Європи в Харкові відкрився Міжнародний форум «Україна - ЄС: новий рівень кооперації», 21 травня в Харківській філармонії відбудеться Фестиваль польсько-української музики імені Шимановського, а 22 травня святкування завершиться громадськими читаннями на тему «Україна - ЄС: спілкування без кордонів. Реальність чи мрії?».