Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Шурма зустрівся з Головою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом

Ігор Шурма зустрівся з Головою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з Верховним архієпископом Києво-Галицьким, митрополитом Київським – Головою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом. Ігор Шурма привітав Блаженнішого Святослава на харківській землі від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. «Суспільство може розвиватись тоді, коли має глибокий духовний стрижень, зберігає свою культуру, традиції. Сьогодні праця у виконавчій гілці влади на рівні області є особливою, тому що Президент України є глибоко віруючою людиною і намагається створити всі умови, щоб людські переконання мали можливість себе реалізувати. Для нас дуже важливо, щоб на території м. Харкова та області ми могли забезпечити міжконфесійну злагоду, громадянський мир, щоб співпраця всіх соціальних інститутів йшла на користь людям. На моє глибоке переконання, ви як духовний пастор даєте не тільки додатковий імпульс відносин між державою і церквою, але й несете любов людську і божу в душі та серця людей. Дуже важливо, щоб ці почуття прогнали дух ворожнечі, розбрату, непорозумінь та протистоянь, від чого, на жаль, так потерпає сьогодні українське суспільство», - зазначив Ігор Шурма, звертаючись до Блаженнішого Святослава.

Заступник голови ХОДА також підкреслив, що на Харківщині рівно і однаково відносяться до всіх конфесій, і для них забезпечуються рівні можливості.

«Свідченням того є рішення про відновлення історичної справедливості і встановлення у Харкові меморіальної дошки Патріарху Української Греко-Католицької Церкви Йосипу Сліпому. Забезпечуючи міжконфесійну злагоду, ми, на мою думку, обрали вірний шлях, ідучи назустріч всім конфесіям. На харківській землі, незважаючи не невелику кількість віруючих греко-католиків, ви завжди будете мати повну підтримку для того, щоб почувати себе комфортно, бо ця земля є українською – спільною та єдиною, а всі розмови про Західну та Східну Україну, на мою точку зору, є абсолютно неправильними, тому що ми всі живемо в одній країні», - зазначив Ігор Шурма.

Блаженніший Святослав подякував за теплий прийом та за підтримку, яку греко-католики мають на Харківщині.

«Кілька місяців тому у Львові я отримав цікавий подарунок від Михайла Добкіна, який передав мені екс-губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк. Це був молитвеник Патріарха Йосипа Сліпого старослов’янською мовою, але написаний латинськими буквами. Це унікальне видання. Цей молитвеник був конфіскований у Йосипа Сліпого у Харкові і зберігався в архіві. Михайло Добкін передав мені цей молитвеник як особливий знак, який пов’язує і Патріарха Йосипа Сліпого, і цілу нашу церкву з харківською землею. Це мій перший візит на Харківщину в якості новообраного Голови УКГЦ, але, я думаю, що перед нами ще є багато різних добрих справ, які ми можемо спільно зробити. Дякую за те, що пам'ять Патріарха Йосипа Сліпого поважають на Харківщині», - зазначив Голова Української Греко-Католицької Церкви.

Після зустрічі Ігор Шурма та Блаженніший Святослав поклали квіти до меморіальної дошки Патріарху Української Греко-Католицької Церкви Йосипу Сліпому.