Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з пріоритетних напрямків розвитку енергетики є використання водовугільного палива

Одним з пріоритетних напрямків розвитку енергетики є використання водовугільного палива

17 травня на базі УкрДНТЦ «Енергосталь» відбулась робоча нарада під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, де розглядалось питання щодо можливості впровадження альтернативних видів палива на ТЕЦ і котельнях області, зокрема, водовугільного палива, яке має технічні характеристики на рівні вугілля, але більш технологічне у використанні. «Як ми всі знаємо, Україна багата вугільними родовищами, і тому виробництво водовугільного палива для використання в котельних установках теплоенергетики замість природного газу є пріоритетним напрямком розвитку сучасних технологій в енергетиці як нашого регіону, так і країни в цілому», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Учасники наради заслухали доповіді наукових фахівців УкрДНТЦ «Енергосталь», ПрАТ «Виробничо-технічне підприємство "Укренергочормет"» та обмінялися досвідом з зазначеного питання з керівниками НТУ «ХПІ» та ХНАМГ, які брали участь в нараді. Було вирішено активізувати цю роботу і підготовити техніко-економічні обґрунтування по використанню даного виду палива з конкретними пропозиціями їх подальшого впровадження на об’єктах теплоенергетики області.

Довідка. Водовугільне паливо – композиційне штучне рідке паливо на основі вугілля та води. Може використовуватися в якості заміни мазуту, газу і вугілля. Основні переваги полягають у зниженні паливних витрат у порівнянні з мазутом і газом, зниженні шкідливих викидів, а також технологічній зручності використання вугілля в рідкій формі. Водовугільне паливо виробляється як з кам'яного вугілля різних марок, так і з бурого вугілля.

Теги