Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медична служба Харківщини готова до виконання поставлених завдань під час Євро-2012

Медична служба Харківщини готова до виконання поставлених завдань під час Євро-2012

Про це під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його інформацією, для підготовки трьох базових закладів, визначеним на державному рівні, згідно з Державною цільовою програмою за рахунок коштів місцевих бюджетів Харкова та області за 2009–2012 роки було спрямовано майже 80 млн. грн. Повністю розроблена та відпрацьована система роботи цих закладів.

Вирішені питання створення, комплектування та розгортання під час матчів медичних пунктів для надання медичної допомоги цільовим групам, а також окремого медичного пункту для осіб, щодо яких здійснюється охорона державою. Узгоджені місця розташування реанімобілів першої черги із розрахунку 1 автомобіль на 10 тисяч глядачів. Водночас вони працюватимуть і як пункти невідкладної допомоги, пункти збору та евакуації постраждалих. Окремо передбачається реанімобіль для осіб, щодо яких здійснюється охорона державою. Для «сім’ї», VIP-персон УЄФА, команд, рефері залучені 3 реанімобілі приватного підприємства «Борис».

В чаші стадіону на 44 секторах під час матчу чергуватимуть медики та студенти Харківського національного медичного університету, які володіють іноземними мовами та забезпечені укладками для надання невідкладної медичної допомоги глядачам. Поза чашою стадіону визначені маршрути пішохідних медичних патрулів. Вперше в Україні координатор медичного обслуговування та всі медики на час проведення матчів матимуть оперативний адаптований радіозв’язок, 60 комплектів якого придбано за кошти обласного бюджету.

Для всіх 8 офіційних місць Турніру розроблені конкретні заходи по організації та забезпеченню медичної допомоги. Зокрема, на основній фан-зоні міста, що розташовується на площі Свободи і дозволяє одночасно перебувати від 70 до 160 тис. осіб, медичне забезпечення буде здійснюватися 5 бригадами швидкої медичної допомоги, а також 9 бригадами піших патрулів у складі 2 середніх медичних працівників та волонтера-медика зі знанням іноземної мови.

З метою оперативного реагування на будь-які надзвичайні ситуації на базі досвіду м. Харкова по всій території Харківської області впроваджується система GPS-навігації, яка є Харківською інтелектуальною розробкою і в першу чергу забезпечуватиме всі магістральні автошляхи області.

В районах області визначені 9 притрасових лікарень, для яких розроблені конкретні схеми надання медичної допомоги постраждалим із чіткою етапністю дій.

У приймальних відділеннях медичних закладів вторинного та третинного рівнів передбачено цілодобове чергування 208 медичних працівників та 56 студентів Харківського національного медичного університету. На даний час 593 медичних працівника проходять підготовку з володіння іноземними мовами. Харківською медичною академією післядипломної освіти спільно з Харківським національним медичним університетом підготовлені та видані словники – розмовники, якими забезпечені медичні працівники.