Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області 328 осіб подали заявки на участь в програмі іпотечного кредитування будівництва доступного житла

У Харківській області 328 осіб подали заявки на участь в програмі іпотечного кредитування будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області ведеться активна робота по реалізації програми іпотечного кредитування будівництва доступного житла. «Будівельники Харківської області активно включилися в реалізацію соціальних ініціатив Президента України, зокрема, у будівництво житла для черговиків Харківщини. Ми одні з перших подали свої заявки на участь наших будівельних компаній в будівництві житла по ініціативам Президента. Сьогодні подали такі заявки компанії «Житлобуд-1», «Житлобуд-2», Курязький домобудівний комбінат, і перші будинки вже пройшли відповідні експертизи», - повідомив він.

За словами Валентина Дулуба, 328 мешканців Харківщини подали заявки на участь в цій програмі, 100 з них вже зібрали всі необхідні документи і проходять співбесіду у Фонді молодіжного будівництва, який є розпорядником державних коштів в області за цією програмою. Всього з держбюджету на ці цілі виділено 1 мільярд гривень, який відповідно до поданих заявок буде розподілено між регіонами країни.

«Суть програми полягає в тому, що кожен громадянин укладає договір на отримання кредиту під 16% річних з банками першої-другої категорії, а їх у нас 36 в країні. З цих 16% 3% платить сам позичальник, а 13% компенсує держава. Коли цей мільярд буде розподілений між регіонами України, ці гроші будуть передані розпоряднику коштів в області, який буде погашати процентну ставку банкам», - розповів перший заступник голови області.

За його словами, в Харкові в рамках програми пропонується 354 однокімнатних квартири, 193 - двокімнатних та 9 трикімнатних, в місті Лозова можна придбати 4 однокімнатних, 1 двокімнатну, 3 трикімнатних та 1 чотирикімнатну квартири.