У 2011 році ціни на продукти харчування в цілому знизилися на 0,6%
«За даними Головного управління статистики в Харківській області, ціни на продукти харчування в 2011-му році в цілому знизилися на 0,6%, тобто індекс споживчих цін на продукти харчування був дефляційним – 99,4%. Для порівняння, в 2010-му році показник становив 110,0%, тобто інфляційна складова індексу в 2011-му році зменшилася більш ніж у 10 разів. Підкреслю, що за цим показником Харківська область за підсумками року зайняла 5 місце серед регіонів України», – зазначив сьогодні у своєму виступі віце-губернатор Юрій Сапронов. За словами заступника голови ХОДА, основний акцент в роботі обласної державної адміністрації був зроблений на забезпечення стабільності та зниження цін на продукти харчування.
«Але разом із зниженням цін на цілий ряд основних продуктів харчування – на сало, цукор, "борщовий набор овочів" – більш ніж на 40%, було відзначено і підвищення цін на борошно та макаронні вироби, молоко і молокопродукти, яйце куряче, масло рослинне. Це дозволило нам визначити "ризикову" групу товарів, на яку зроблений основний упор у роботі в поточному році», – зазначив Юрій Сапронов.