Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Люботині та Богодухові будуть запущені пелетні котельні

В Люботині та Богодухові будуть запущені пелетні котельні

У м. Люботині та м. Богодухові буде реалізований пілотний проект з будівництва котелень, що працюють на пелетах, для опалення об'єктів соціальної сфери. Будівництво веде інвестор за власні кошти, з міських бюджетів буде оплачено лише виготовлення проектно-кошторисної документації. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він додав, що введення в лад пелетних котелень дозволить знизити тарифи на теплопостачання.

За словами першого заступника голови ХОДА, проектно-кошторисна документація для котельні в Люботині буде готова до 15 липня, але інвестори вже ведуть підготовчі роботи для того, щоб приступити до монтажу відразу після затвердження проекту і закінчити установку до 15 вересня. Ця котельня буде повністю забезпечувати теплом будинок культури, школу і садок. Той же інвестор буде займатися установкою котельні в Богодухові, яка опалюватиме районну поліклініку, лікарню та об'єкти освіти.

«Надалі при експлуатації цих котелень наші комунальні установи будуть розраховуватися тільки за спожите тепло, всю роботу з експлуатації та обслуговування устаткування бере на себе інвестор. Якщо проект себе виправдає, то ми будемо і надалі впроваджувати пелетні котельні на території Харківської області», – зазначив Валентин Дулуб.

Зокрема, «Укргазбанк» готовий виступити інвестором установки пелетних котелень в Лозівському і Дворічанському районах, в даний час ведеться підготовка проектно-кошторисної документації. «Після того, як «Укргазбанк» пред'явить всю технічну документацію, ми будемо реалізовувати і цей проект», – підкреслив перший заступник губернатора. 

Теги