Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде активізовано роботу з використання компенсації за втрату земель сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

У Харківській області буде активізовано роботу з використання компенсації за втрату земель сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін закликав керівників всіх рівнів активізувати роботу з коштами, які надходять на спеціальні рахунки як компенсація за втрату земель сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

«Сьогодні у нас гроші знаходяться на рахунках бюджетів різних рівнів, і користі від цього ніякої. При такому дефіциті коштів, який у нас є в бюджеті, не використовувати ці гроші - це шкідництво. У нас є населені пункти, де підприємства перераховують кошти в екологічний фонд, які в цьому селі ніколи не витратять, тому що немає проектів. І є ситуації, коли в цьому ж районі необхідно профінансувати біоплато або купити техніку для вивезення сміття, облаштувати сміттєвий полігон. І в результаті одні не можуть витратити гроші, тому що нікуди, а інші не можуть реалізувати проект, тому що немає грошей. Такого не має бути», - підкреслив глава області.

За його словами, для того, щоб стимулювати керівників районного та місцевих рівнів приділяти більше уваги цьому питанню, в області будуть враховувати відповідний показник при розподілі коштів з екологічного фонду.

«Ті гроші, які ми повинні забрати з екологічного фонду на рівень обласного бюджету, а потім розподілити в ці ж райони, ми будемо розподіляти справедливо. Скільки ми отримаємо коштів від населених пунктів певного району, стільки ж коштів ми туди і направимо на реалізацію спеціальних програм у цій сфері», - повідомив Михайло Добкін.