Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За темпом приросту обсягів виробництва молока у січні – квітні поточного року область зайняла перше місце по Україні

За темпом приросту обсягів виробництва молока у січні – квітні поточного року область зайняла перше місце по Україні

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, завдяки тому, що минулого року обласною державною адміністрацією приділялася постійна увага стану справ у галузі молочного скотарства, а також була прийнята програма розвитку тваринництва у господарствах Харківської області на 2011-2015 роки, вдалося досягти позитивного результату. «Завдяки прийнятій Програмі протягом 2011 року було досягнуто зростання чисельності дійної череди до 40,6 тис. голів або на 1,8%. Одночасно з цим була посилена робота щодо підвищення продуктивних якостей корів, в тому числі шляхом закупівлі та введення в стадо високопродуктивних нетелів та телиць. Найбільш активно в цьому питанні спрацювали в Балаклійському районі, господарства якого закупили майже 300 племінних нетелів, Чугуївському – 182 голови та Шевченківському – 86 голів», - сказав Віталій Алексейчук.

За його словами, подальшого розвитку набуло формування мережі великотоварних господарств з промисловою технологією виробництва молока. Минулого року 24 таких господарства, дійна череда в кожному з яких налічує 500 і більше корів, виробили 102 тис. тонн молока, що складає 59% від усієї його кількості, виробленої сільськогосподарськими підприємствами області. Середній надій по групі цих великотоварних господарств склав 5147 кг.

«Результат усієї цієї роботи став особливо помітним у поточному році, коли приріст виробництва молока по підсумках роботи за перші чотири місяці досяг в цілому по області 10,7%, а у сільськогосподарських підприємствах – 23,2%. Область за темпом приросту обсягів виробництва молока у січні – квітні поточного року порівняно з відповідним періодом минулого року зайняла перше місце по Україні», - підкреслив заступник голови ХОДА.