Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Утримання та експлуатація житлового фонду вимагають особливої ​​уваги

Утримання та експлуатація житлового фонду вимагають особливої ​​уваги

«Аналіз проходження осінньо-зимового періоду виявив ряд проблемних питань, пов'язаних з утриманням та експлуатацією житлового фонду. У першу чергу – незадовільний технічний стан дахів, внутрішньобудинкових інженерних систем, ліфтів», – повідомив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, ліфтове господарство області потребує капітального ремонту, заміни або модернізації 66% ліфтів. Зокрема, залишається невирішеним питання з відновлення роботи ліфтів у житлових будинках міст: Харків, Первомайський, Куп'янськ, Ізюм, Чугуїв та в Харківському районі.

Також не зменшується кількість скарг громадян на незадовільний технічний стан покрівель. Як зазначив перший заступник губернатора, це пов'язано зі значним старінням житлового фонду та відсутністю коштів на ремонт дахів.

«Незважаючи на те, що при підготовці житлового фонду до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років було відремонтовано покрівлі на 60,8% більше, ніж за відповідний період минулого року, органам місцевого самоврядування необхідно особливу увагу приділити цій проблемі», – підкреслив Валентин Дулуб.

Теги