Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов позначив основні напрямки роботи в економічній сфері регіону на 2012 рік

Юрій Сапронов позначив основні напрямки роботи в економічній сфері регіону на 2012 рік

В ході свого виступу на колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Юрій Сапронов позначив ряд конкретних завдань і планів регіональної влади на 2012 рік. В інвестиційній сфері: - збереження позитивної динаміки залучення іноземних інвестицій; - розширення географії інвестиційного присутності в районах області; - удосконалення системи роботи з інвесторами за принципом єдиного дозвільного Центру; - узгодження умов розробки і видобутку сланцевого газу за участю іноземних інвесторів; - проведення четвертого міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». «Ми поставили високу планку протягом 2012 року залучити близько 400 млн. дол США іноземних інвестицій», - акцентував Юрій Сапронов.

Також позначені завдання у сфері зовнішньої торгівлі та міжнародного співробітництва на 2012 рік:

- реалізація регіональних програм розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року;
- участь підприємств та організацій Харківської області в Курському Коренському ярмарку 2012 року;
- реалізація спільних проектів в рамках Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина»;
- реалізація II фази проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»;
- проведення засідання Ради керівників прикордонних областей Республіки Білорусь, Російської Федерації та Україні в м.Білгород і Ради Єврорегіону «Слобожанщина».