Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впровадження енергозберігаючих технологій дало можливість за 2011 рік заощадити 38,78 млн.грн.

Впровадження енергозберігаючих технологій дало можливість за 2011 рік заощадити 38,78 млн.грн.

В області триває робота з модернізації об'єктів теплопостачання. Про це повідомив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, в 2011 році за рахунок бюджетних коштів реалізовані три пілотних проекти: реконструкція системи теплопостачання мікрорайону залізничного вокзалу з впровадженням енергозберігаючого устаткування в м. Зміїв, реконструкція системи теплопостачання з закриттям Центральної котельні в с. Борки Зміївського району та ліквідація 3-х котелень з підключенням споживачів до централізованого теплопостачання в м. Харкові.

«Впровадження на підприємствах області енергозберігаючих заходів, новітніх технологій та обладнання дало можливість заощадити за 2011 рік 10,6 тис. тонн умовного палива на загальну суму 38,78 млн.грн.», – підкреслив Валентин Дулуб.

Також він повідомив, що в 2012 році будуть реалізовуватися пілотні проекти з переходу з газових на пелетні котельні у м. Люботин та м. Богодухів.

«Ми повинні приділити особливу увагу енергозберігаючим технологіям, особливо там, де йде ремонт і заміна котелень. Пріоритет – альтернативні джерела енергії. Газ сьогодні непомірно дорогий, і, враховуючи цю ситуацію, ми повинні не шкодувати коштів на заміну енергоємного устаткування», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Теги