Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На частку Чугуївського, Харківського і Дергачівського районів припадає 94% усіх прямих іноземних інвестицій регіону

На частку Чугуївського, Харківського і Дергачівського районів припадає 94% усіх прямих іноземних інвестицій регіону

«Харківська область - один з лідерів по залученню прямих іноземних інвестицій серед регіонів Україні. Серед районів Харківської області хотів би виділити Чугуївський, Харківський і Дергачівський. Це райони-лідери. На їх частку доводиться 94% всіх прямих іноземних інвестицій регіону без м.Харків», - заявив сьогодні заступник губернатора Юрій Сапронов.

Він також поінформував, що за показником іноземних інвестицій на душу населення Харківська область займає третє місце і в кількісному вираженні він складає трохи більше 1000 дол. США (для порівняння в Росії - 2400).

«Сьогодні я б хотів звернутися до всіх глав райадміністрацій. Ваш прямий обов'язок - працювати з інвестором, підготувати перелік об'єктів, вільних земельних ділянок, які можуть бути йому потенційно цікаві. Позицію обладміністрації, губернатора Ви знаєте. Вам буде надано необхідне сприяння, але ініціатива повинна виходити від вас. Готуйте пакети своїх пропозицій по тим проектам, які Ви вважаєте важливими, виходячи з потреб ваших районів», - зазначив Юрій Сапронов.