Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2011 рік став роком сталого розвитку зовнішньої торгівлі Харківської області

2011 рік став роком сталого розвитку зовнішньої торгівлі Харківської області

Як заявив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації віце-губернатор Юрій Сапронов, 2011 рік став роком сталого розвитку зовнішньої торгівлі Харківської області. Серед досягнень минулого року заступник голови облдержадміністрації зазначив закріплення позитивних тенденцій зростання 2010 року, збільшення обсягу експорту, розширення географії експортних поставок.

«Сьогодні обсяг експорту Харківської області перевищив рівень 1,8 млрд. дол. США, збільшившись більш ніж на 25% в порівнянні з 2010 роком, а географія експортних поставок охопила 117 країн світу. Ми довели товарообіг Харківської області до рівня 4,1 млрд. дол США, що на 26% більше ніж у 2010 році, збільшили обсяги зовнішньої торгівлі з Російською Федерацією на 35% при загальних обсягах близько 2 млрд. дол США і позитивним сальдо 25 млн. дол.США», - підкреслив він.

За словами Юрія Сапронова, найбільшим попитом за кордоном користується продукція харківських машинобудівних підприємств і основу експорту складають саме високотехнологічні товари, такі як: котли, машини, обладнання, транспортні засоби, фармацевтична продукція, тобто продукція з високим ступенем переробки.

«Як приклад, я хотів би привести найбільший за останні 25 років контракт "Турбоатома" на поставку атомної турбіни для Ростовської атомної станції на загальну суму близько 150 млн. дол. США, і контракт на поставку танків «Оплот» для армії Таїланду на загальну суму близько 200 млн. дол.США, головним виконавцем якого є ДП "Завод ім. Малишева". Це результати послідовної роботи всієї вертикалі влади, і Харківська обласна державна адміністрація готова і надалі сприяти просуванню харківських товарів на зовнішні ринки», - сказав Юрій Сапронов.