Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для проведення весняних польових робіт сільськогосподарські підприємства у повній мірі забезпечені фінансовими ресурсами

Для проведення весняних польових робіт сільськогосподарські підприємства у повній мірі забезпечені фінансовими ресурсами

Сільськогосподарські підприємства в основному у повній мірі забезпечені фінансовими ресурсами для проведення весняних польових робіт. Обласною державною адміністрацією з комерційними банками відпрацьоване питання кредитування господарств області на весняний період. Про це сьогодні в ході засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

«На середину травня комерційні банки надали сільгоспвиробникам 267,1 млн. грн. кредитних ресурсів для проведення весняних польових робіт. Це на 15,6 млн. грн. або на 6,2% більше, ніж на аналогічний період минулого року. Можливість скористатися банківськими кредитами використало 137 сільськогосподарських підприємств», – сказав він.

Також Віталій Алексейчук додав, що крім залучення кредитів комерційних банків, все більшого розвитку в області набуває процес укладання форвардних угод для участі у формуванні державного інтервенційного фонду, про що свідчить наступна таблиця.

«Заявки на участь у програмі державних форвардних закупівель вже подали 35 господарств 18 районів. З них 16 господарств вже отримали аванс під укладені угоди на загальну суму 16,6 млн. грн. Робота по укладанню договорів на форвардні закупівлі триває», - зазначив заступник голови ХОДА.