Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області ярих культур посіяно на площі 1206,6 тис. гектарів

В Харківській області ярих культур посіяно на площі 1206,6 тис. гектарів

Посів ярих культур, включаючи пересів загиблих озимих, за даними оперативної звітності районів, в цілому по області проведено на площі 1206,6 тис. гектарів. Це на 215,5 тис. гектарів або на 22 % більше від фактичної площі посіву ярих культур на цю дату у минулому році. Про це сьогодні в ході засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

«Помірне наростання температурного режиму у перші два місяці весни поточного року та вжиті заходи щодо проведення підживлення азотними добривами сприяли покращенню стану озимих культур практично у всіх районах області. Якщо у березні ми відмічали, що доведеться пересіяти 203,5 тис. гектарів озимих зернових культур, то зараз ситуація змінилася на краще. Прогнозована площа пересіву загиблих озимих зернових культур за останніми даними районів скоротилася до 129,0 тисяч гектарів», - відмітив він.

За словами Віталія Алексейчука, пересів загиблих озимих зернових культур ярими культурами проведено на площі 96,4 тис. гектарів (на 16.05.12), в тому числі 90% пересіву проведено кукурудзою і іншими ярими зерновими культурами. Залишаються не пересіяними 32,6 тис. гектарів або 25% від усієї площі загиблих озимих культур. Найбільше таких площ у Первомайському - 2,1 тис. га, Кегичівському - 1,8 тис. га та Богодухівському - 1,6 тис. га районах.