Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському регіональному перинатальному центрі планується забезпечити можливість проведення внутрішньоутробної діагностики патологій серцево-судинної системи

У Харківському регіональному перинатальному центрі планується забезпечити можливість проведення внутрішньоутробної діагностики патологій серцево-судинної системи

Сьогодні кардіохірурги Інституту загальної та невідкладної хірургії НАМН Україні та американські кардіохірурги, які беруть участь в місії проекту «Подаруй дитині серце», на запрошення голови ХОДА Михайла Добкіна відвідали Харківський регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні. Вони оглянули пологові зали, операційні, реанімаційні палати, пологове відділення та відділення постнатального догляду та реабілітації новонароджених. Американські медики високо оцінили рівень створених умов та обладнання в перинатальному центрі.

В ході відвідування Михайло Добкін зазначив, що необхідно забезпечити взаємодію між Регіональним перинатальним центром та Інститутом загальної та невідкладної хірургії. У перинатальному центрі потрібно забезпечити можливість проведення внутрішньоутробної і ранньої діагностики патологій серцево-судинної системи, зокрема вроджених вад серця, що дозволить виявляти їх на ранніх стадіях і підвищить ефективність лікування вроджених серцевих аномалій. З цією метою для Регіонального перинатального центру планується закупити спеціальний апарат ультразвукового дослідження.

Довідка. У вересні 2008 року був підписаний Меморандум про співпрацю між Фондом Юрія Сапронова, Інститутом загальної та невідкладної хірургії та Міжнародним благодійним фондом ICHF (International Children's Hearts Foundation). Це стало початком міжнародного проекту «Подаруй дитині серце». В його рамках проведено близько 500 операцій дітям з вродженим пороком серця, які проживають в Харкові і області.

У 2010 році проект підтримала Харківська облдержадміністрація - був підписаний договір соціального партнерства між ХОДА, фондом Сапронова та Інститутом хірургії, в рамках якого ХОДА виділила 200 000 гривень з обласного бюджету на забезпечення 40 операцій дітям з Харківської області. Ці операції були проведені в 2010 році. У 2011 році Губернатором були подаровані 2 відкриті реанімаційні системи, життєво необхідні для виходжування новонароджених дітей.