Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

22 травня в Харкові відбудеться комплекс заходів, присвячених Тарасу Шевченку

22 травня в Харкові відбудеться комплекс заходів, присвячених Тарасу Шевченку

22 травня, в день перепоховання Тараса Шевченка, в Харкові буде проведено ряд заходів, присвячених Кобзарю. Таким чином в області стартує реалізація масштабного плану з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, - зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

«20 травня в Харківській області буде дано серйозний старт заходам, присвяченим 200-річчю від Дня народження Тараса Шевченка. Урочисте відкриття свята відбудеться о 15.00, біля фонтану буде встановлена ​​сценічна площадка, з якої будуть виступати творчі колективи з Київської, Сумської, Донецької, Черкаської, Хмельницької, Полтавської областей, з Воронежа і Бєлгорода. Протягом дня на цій сцені виступатимуть переможці та лауреати конкурсу «Вічне слово Кобзаря», учасники святкування Дня Європи, в тому числі і художні колективи національних меншин. Сад Шевченка перетвориться на велику фестивальну площадку, не обмежену сценою», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Крім цього 20 травня в саду Шевченка буде проведено арт-пленер на шевченківську тематику, ініційований благодійним фондом «Велика родина».

«Ми хочемо провести арт-пленер «Шевченко. Молодий погляд». Він розпочнеться біля пам'ятника Шевченку о 15.00. Ми чекаємо, що кілька сотень молодих художників напишуть там твори, а за підсумками пленеру будуть визначені переможці в номінаціях «За кращу живописну роботу», «За кращу графічну роботу», «Наймолодшому учаснику», «Майстер та його учні», «Приз глядацьких симпатій», - розповів президент фонду Юрій Рубан.

Очікується, що в арт-пленері візьмуть участь понад 100 учнів художніх шкіл та шкіл естетичного виховання Харкова та Харківської області, і таким чином цей захід стане наймасовішим серед подібних акцій в Україні. Переможці конкурсу отримають грошові призи, цінну техніку, а їх роботи візьмуть участь у виставці, яка відвідає різні регіони країни.

«Паралельно з цим в галереї «Маестро» разом з Національним союзом художників ми підготували виставку «Наш Тарас». Ми запропонували групі художників зробити пленер на шевченківську тему, і результати цього пленера будуть представлені на виставці. В якості сюрпризу там буде представлена ​​дуже цікава виставка графіки на цю ж тему. Галерея буде працювати з 11:00, подивитися виставку можна буде до 22 травня», - повідомив Юрій Рубан.

На завершення першого етапу шевченківських заходів відбудеться круглий стіл «Від Шевченка і далі: бачення історії в національному русі українців в 19-21-х століттях», який розпочнеться у галереї «Маестро» о 16.00 22 травня.