Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 18 по 20 травня в Харкові проходитиме Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть плюс»

З 18 по 20 травня в Харкові проходитиме Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть плюс»

З 18 по 20 травня в Харкові пройде Міжнародний фестиваль народної культури «Покуть плюс», в якому візьмуть участь багато цікавих колективів і людей, які присвячують своє життя збереженню автентичного співу, танців, музики, виготовленню музичних інструментів. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

«Наступний захід - фестиваль «Сьогодні Івана, завтра Купала», який традиційно проходитиме в Золочівському районі в музеї імені Григорія Сковороди, відбудеться в перших числах липня. В кінці серпня передбачається провести фестиваль «Весілля в Малинівці». Проведення етнофестивалю «Печенізьке поле» попередньо заплановано на 15 вересня. На початок серпня заплановано проведення фестивалю «Олексіївська фортеця», - сказав він.

Також Дмитро Кузнєцов повідомив, що в області виробляється єдина концепція, єдиний підхід по структурному проведенню фестивалів.

«Єдина концепція - це єдиний підхід в інформаційному висвітленні, в транспортуванні до місця дії, визначення того, які інформаційні щити або ж об'єкти повинні розташовуватися на початку проведення майданчика фестивалю. Також це зонування того, де має бути місто майстрів, де повинні бути представлені сільські ради, торгові зони і т.д.», - додав начальник управління культури і туризму ХОДА.