Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво облдержадміністрації надасть допомогу в придбанні оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця

Керівництво облдержадміністрації надасть допомогу в придбанні оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця

Сьогодні в ході відвідування Інституту загальної та невідкладної хірургії НАМН України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і заступник голови ХОДА Юрій Сапронов запевнили колектив кардіологічного відділення, що нададуть допомогу в придбанні оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця, що закриє потребу відділення до кінця року.

Як зазначив завідувач кардіологічним відділенням Ігор Полівенок, в 2011 році в Інституті було проведено 150 таких операцій. «В цьому році ми могли б провести більше операцій. Поступово ми підходимо до того, щоб повністю закрити потребу області в таких операціях. Але, на жаль, цього року ми зіштовхнулися з тим, що різка нестача витратних матеріалів, зокрема оксигенаторів, гальмує цей процес. Тому ми дуже вдячні керівництву ХОДА за допомогу, яку вони надають», - підкреслив Ігор Полівенок.

Довідка. У вересні 2008 року був підписаний Меморандум про співпрацю між Фондом Юрія Сапронова, Інститутом загальної та невідкладної хірургії та Міжнародним благодійним фондом ICHF (International Children's Hearts Foundation). Це стало початком міжнародного проекту «Подаруй дитині серце». В його рамках проведено близько 500 операцій дітям з вродженим пороком серця, які проживають в Харкові і області.

У 2010 році проект підтримала Харківська облдержадміністрація - був підписаний договір соціального партнерства між ХОДА, фондом Сапронова та Інститутом хірургії, в рамках якого ХОДА виділила 200 000 гривень з обласного бюджету на забезпечення 40 операцій дітям з Харківської області. Ці операції були проведені в 2010 році. У 2011 році Губернатором були подаровані 2 відкриті реанімаційні системи, життєво необхідні для виходжування новонароджених дітей.