Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання силових структур Харківщини - забезпечити безпечне і комфортне перебування гостей під час проведення Чемпіонату Європи з футболу

Завдання силових структур Харківщини - забезпечити безпечне і комфортне перебування гостей під час проведення Чемпіонату Європи з футболу

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, вчора відбулося засідання Харківського регіонального штабу з питань безпеки та правопорядку, на якому в черговий раз були відпрацьовані ті питання, які вимагають пильної уваги.

«Основна наша задача - робота на випередження. Ми постаралися за цей період часу скоординувати діяльність силових структур так, щоб ми могли закласти основи ефективної і якісної роботи в будь-якій ситуації, яка може виникнути. Ситуації, як ви знаєте, можуть бути різні. Футбол є футбол. У вболівальників зашкалюють емоції. Події, як показує практика, можуть розвиватися абсолютно не по спрогнозуваному сценарію. Чемпіонат Європи та чемпіонат світу відрізняються від клубних чемпіонатів, де фанати більш ревно підходять до виграшу і поразки своїх команд. Уболівальники, які приїжджають на такого роду чемпіонати - це люди, які хочуть подивитися країну, просто відпочити і отримати задоволення від гри. Тому наше завдання зробити так, щоб перебування туристів і з Європи, і з країн СНД було комфортним, щоб люди відчували себе безпечно», - сказав Василь Хома.

За його словами, ведеться робота і з тими співробітниками, які постійно працюють на стадіоні «Металіст» - стюарди, волонтери, технічні працівники. Всього, приблизно, 1 тис. чол. Також ведеться робота з упорядкування пропускного режиму на головну футбольну арену Харкова. Опубліковані правила проходу на стадіон.