Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

83% випускників Харківщини зареєструвалися для проходження ЗНО

83% випускників Харківщини зареєструвалися для проходження ЗНО

В Україні розпочалася кампанія зовнішнього незалежного оцінювання. Як повідомив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, на Харківщині для проходження ЗНО зареєструвалося 83% всіх випускників. «Загальна кількість зареєстрованих для проходження ЗНО від кількості випускників на сьогоднішній день по Харківській області складає приблизно 83%. Учні дізнаються результати до початку вступної кампанії, яка розпочнеться 2 липня – після закінчення фінальної частини Евро-2012. Цього року передбачається за умовами вступу до вищих навчальних закладів, що сертифікати, отримані у минулі роки, діють для абітурієнтів, які у минулих роках не вступили до ВНЗ», - повідомив він.

За словами Романа Шаповала, цього року абітурієнтові для вступу у ВНЗ необхідно набрати більше балів під час ЗНО, ніж це було раніше.

«В минулому році мінімальна кількість балів, яку потрібно було набрати абітурієнтам за підсумками ЗНО по кожному з профільних предметів була 120, на сьогоднішній день це 140. Безумовно, всі пільгові умови, які були і минулого року, збереглися. Але ЗНО залишилося обов’язковим для кожного майбутнього абітурієнта ВНЗ», - зазначив Роман Шаповал.